Running Free

21:16:51 2011-08-31
Publicerat i Allmänt
Jag och Linda lyckades tvinga oss ut och sprang en runda i skogen. För att inte gå ut för hårt nu i början växlade vi mellan att springa och gå och vi var hemma på tjugo minuter igen. Glömde strecha kom jag på nu så det blir nog träningsvärk imorgon .. Det märker vi väl då!
Kommer inte på något mer att skriva just nu utan håller på och funderar ut saker som jag ska skriva här imorgon på bloggen. Det är väl toppenbra? Haha..
Godnatt sålänge, love you!

Springväder! Fast neeej..

17:01:18 2011-08-31
Publicerat i Catharinas inlägg
Har inget att göra så är lite sugen på att gå ut en runda eller springa. Men är väldigt lat av mig, vädret är dåligt och det regnar då och då och Linda kommer snart hem. Så jag gör nog det med henne sen när hon kommit :)
Just nu tittar jag på Tv, Topmodel 6 eller något sånt. Det hade varit häftigt att vara modell! Om man hade haft utseendet och chans på en bra karriär hade man ju kunnat bli det men nu är det ju inte så. Fast det är jag inte så ledsen för, jag har annat att göra i mitt liv som jag gillar! :)
Har inte så mycket mer att skriva nu faktiskt men det kommer nog något mer inlägg ikväll. Kommer nog sitta kvar vid Tvn ett tag till för nu börjar Project Runaway, ännu ett roligt program!
Vi ses!
Några kompisar och jag på Liseberg förra året!


Veckans blogg v.35

16:12:00 2011-08-31
Publicerat i Veckans
Veckans blogg denna veckan blev: http://morenaandme.blogg.se
Grattis!
Denna bloggen handlar om Alex Idling och hennes häst Morena. Vi tycker du har en fin blogg med snygga matchningar i headern. Ganska bra uppdatering och skriver inlägg om dagen m.m vilket kan bli lite tråkigt i vissa bloggar men vi tycker den är intressant att läsa ändå! Fina bilder med blandning av hästbilder och bilder på dig själv, vilket vi tycker är bra!
Besöööök henne, verkligen besöksvärd!
-
Vill du också vara med? Kommentera detta inlägget!

Då och nu - Bilder!

23:22:13 2011-08-30
Publicerat i Bilder & Filmer
Rascal 2009:

2011:

Ridbild 2009:

2011:

Hoppbild 2009:

2011:

Tävlingsbild 2009:

2011:

-
Lite dåliga jämförelsebilder jag vet, men ville försöka ha bilder i samma årstid och såvidare men det gick verkligen inte! Har nästan aldrig tagit dressyrbild på rasse, varken 09 eller 11 så det blev inga bra bilder där, inte heller på den sista tävlingsbilden. Jaja, hoppas ni ser lite skillnad iallafall. Dock så har han inte kommit upp så mycket i höjderna pågrundav skador och med de andra ponnysarna tävlar vi högre så det blir lite svårt .. Älskade gubben!

Flinta-Sten!

17:29:46 2011-08-30
Publicerat i Catharinas inlägg
Hahahaha en rolig historia jag och Linda kom på för ett tag sen.
Vem som helst: Kan inte du bli flintis, Sten? Då kan du bli kallad för Flinta-Sten! :D
Hahah ganska rolig ändå!

Because of you

16:58:48 2011-08-30
Publicerat i Catharinas inlägg
Goddag! Gillar att köra engelska låttexter i rubriken, den skriver jag alltid in sist av allt innan jag publicerar inlägget och jag brukar ta det första bästa jag kommer på. Haha.
-
Kommit hem från skolan och håller på och äta, verkligen hungrig! Just nu ösregnar det ute så det är faktiskt lite skönt att inte ha någon häst att rida idag! Men det är verkligen kallt utomhus och det är inte ens septemer ännu :( Usch för höst, skola, kyla och läxor!
Väntar tills Linda kommit hem och då tror jag vi går ner till stallet och mockar. Moonie, Tikki och Balder står inne på nätterna nu och jag hade tänkt vänta lite till innan de andra kommer in.
Förresten, det sorliga jag sa igår som skulle hända idag händer på måndag istället .. Och det är att Balder, vår shettis vi har haft i hela mitt liv, alltså femton år, avlivas då efter att ha varit skadad hela sommaren. Veterinären trodde han skulle bli frisk men det blir han inte. Han är absolut inte lycklig av att bara stå inne hela dagarna i sommar. När jag lämnade stallet imorse efter att ha sagt hejdå trodde jag ju att det skulle bli sista gången jag såg honom men veterinären kan tidigast komma måndag så det får bli då istället. Resten av veckan ska han skämmas bort med pyssel och få beta flera timmar i gräset dagen innan. Usch, sånt här är verkligen jobbigt!
Filur och Balder <3 /väldigt gammal bild/

Veckans tips!

20:49:59 2011-08-29
Publicerat i Veckans
Tänkte tipsa om denna banan som vi kom på själva och vi byggde hemma för några månader sen.
Rött: Galopp
Blått: Trav
Svart kort streck som är i det vänstra hörnet: Galoppombyte
Svarta övriga saker: Hinder/bommar. Hindrerna är de med tre mindre sträck på kanterna, de övriga är bommar.
Förklaring: Man börjar från start och hoppar hindret som är snett igenom i galopp. Svänger till höger och saktar av till trav på kortsidan. Rider i trav över cavalettin med andra och tredje bommen upphöjda. Efter cavalettin fattar galopp och hoppar hindret rakt fram efter. Skarp sväng till höger och hoppar hindret, skarp sväng till höger och en volt runt en bom. Snett igenom efter volten och galoppombyte till den andra galoppen. Skarp sväng till vänster, hoppa hindret och sen skarp sväng igen. Sakta av till trav och trava över två bommar och hindret.
Vår paddock är ganska liten så det blev skarpa svängar osv som på bilden ungefär och det var bra tycker jag! Testa gärna denna eller någon liknande uppgift!

Todayyy

20:24:34 2011-08-29
Publicerat i Catharinas inlägg
Inte bloggat en enda gång idag, haha. Har inte hunnit eller tänkt så mycket på det.
Ingen ridning idag och en vecka framåt för Moonie för jag hade tänkt och låta henne vila så att hon blir piggare till lag sm eftersom hon har varit så seg nu på sista tiden. På sm så är det då det verkligen gäller och det är då hon ska gå bäst!
Idag har det inte hänt så mycket, kom hem från skolan vid tre och sen knappt gjort någonting utan bara tagit det lugnt vilket kan vara skönt det också ibland.
-
Imorgon blir det nog en väldigt tråkig och sorlig dag, vill inte avslöja något för er nu men det kommer nog ut imorgon .. Usch!
Snart kommer det iallafall ut en ny sak i veckans.

I just need you now

17:09:56 2011-08-28
Publicerat i Catharinas inlägg
Lite update från SM:
Hoppningen blev klarhoppad för alla vid två. Klara som red P80 blev nolla och behöll sin andra plats och placering, Anna och Tobbe som red P90 blev också nolla och gick upp till en fjärdeplats och på placering! Charlotte och Gizmo som red enstjärnigt fick fyra fel, troligtsvis en rivning och stannade på sin sjundeplats och precis utanför placering. Tråkigt att hon inte kom på placering men jag tycker att dom alla har gjort ett bra SM! Vann gjorde Ebba Adnervik med Minigårdens Mowgli, tvåa Amanda Sandberg på Casper och trea Louise Hiort Af Ornäs på Pellini. Grattis!!
-
Mötet med laget gick asbra och vi bestämde massa, orkar inte berätta allt! Kanske att vi ska uppträda på lag sm också, vi får se ;)
Nu är det en ny vecka och då ska det också utses nya saker i Veckans!
Regnet igår, har nästan aldrig det regna såhär mycket på kort tid!! Det verkligen öste ner otroligt mycket! :o Fast syns aldrig bra på bild haha.

Bilder från Falkenberg 27/8

10:51:19 2011-08-28
Publicerat i Bilder & Filmer
Bilder från tävlingen i Falkenberg. Det är en LB, alltså 1m :)

Godmorgon!

10:23:59 2011-08-28
Publicerat i Catharinas inlägg
Ponny SM och stil-SM i fälttävlan går denna helgen i Ljuslingsbacken. Vi känner några som är där och det går bra för alla! Charlotte och Gizmo ligger sjua efter terräng i SM-klassen efter ett stopp på näst sista hindret, verkligen synd! Men många sa att det var en väldigt svår bana, bara fem felfria av tjugotvå och bara två av dom inom tiden. I P90 klassen ligger Anna och Tobbe femma och i P80 klassen ligger Klara och Heni Mick tvåa och båda på placering med nästan tjugo startande. Dressyr och terräng gick igår - idag är det hoppning! Just nu håller P80 klassen på så snart är det Klara!
Efter det är det P90 klassen och sist blir det den enstjärniga, alltså riktiga SM klassen. Stil-SM går i P80 och P90.
Jaja, nog tjatat om det! Snart ska vi iväg till Styringe och ha möte inför lag-SM med vårt lag. Jag och Linda får dela med oss lite saker som hände förra året eftersom det är första gången för de andra :) Men det känns pretty good med laget tycker jag, vi har nog medaljchans om allt går som det brukar! Eller ja, det beror helt på hur det går för alla andra men man kan ju hoppas!
Bilderna från igår kommer ut ikväll!

Guardian Angel

23:39:21 2011-08-27
Publicerat i Hästarna
Guardian Angel är en egenuppfödd fuxvalack född 2008 E: Gudio och U: Bofeys Angel xx. Han är runt 165cm hög och en väldigt kärvänlig och snäll häst trots att han inte är så gammal. Han älskar människor och går så nära han kan så att han kan bli klappad och omtyckt. Han älskar att leka i hagen med olika saker som tillexempel tomma vattenhinkar av gummi, dom slänger han runt överallt och kastar upp i luften! Han började ridas in av oss själva innan han blev bortlämnad till "experter" ett tag och gick 3-års testet innan han kom till oss igen. Han hoppar gudomligt med underbara bakben och är verkligen högt över hindrerna!
-
Just nu rider Linda honom och vi satsar på 4-års championatet och även lite fälttävlan längre fram - han kommer nog bli perfekt som det! Det är mycket jobb med att utbilda en unghäst men med lite hjälp så går det och han är väldigt snäll att rida. Men självklart kan han inte mycket så man får överdriva för att han ska förstå lite iallafall men det är så det är och han gör stora framsteg!
Om det är något mer ni undrar - fråga!






Och bilder när han var mindre, underbar!

Resultat Falkenberg: Moonie

22:02:16 2011-08-27
Publicerat i Tävling
Nu kommer resultaten ut efter en hemsk dag. Inte resultatsmässigt - utan vädret var katastrof! När vi var påväg till Falkenberg kommer världens mörker över oss (bokstavligt talat) och så börjar det blixtra och åska som in i helvete! Vi kommer först till tävlingsplatsen och efter en stund lugnar det ner sig lite och då kan vi gå och anmäla osv. Det var fortfarande samma väder men det var inte rakt över oss som innan. Starten framflyttas en timme och då tävlingen börjar är det ingenting men det kommer tillbaka under andra klassen. Verkligen skoj för alla att rida i ösregn, åska och blixt! Iallafall;
LB: Ganska teknisk bana för att vara en LB men bra underlag och så. Dubbelnolla men otroligt seg och snubblade i omhoppningen så tappade tid. Blev trea och precis utanför placering med inte mycket mellan vinnaren och mig, lite tråkigt haha.
-
Sen väntade vi läääänge till LA med massa framskjutningar av klassen innan pga dåligt väder, åska och blixt. När ryttarna i den klassen red var det väldigt halt och blött på banan, det var någon som gick omkull också när hästen stannade och många hästar blev osäkra.
Så runt två sa dom att alla skulle gå till ridhuset och då bestämde alla tillsammans att ställa in DMet idag och ta det någon annan vecka vilket jag tyckte var bra, ville inte riskera Moonie med det underlaget!
När vi var hemma var åskvädret precis ovanför oss och vi fick tre blixtrar i närheten. Vi såg en slå ner i ena kanten av stallet! En annan slog ner precis i närheten igen och den sista lite längre bort. Men det var sjukt läskigt när det slog ner i stallet och det small som satan!! Jag och Moonie var i transporten och genom fönstret såg jag blixten då den slog i. Fatta vad rädd jag var? Till och med mamma tyckte det var läskigt ju! :o
-
Nu sitter vi och tittar på EM på TV4 från dagens terräng! LOVE IT.
Bilder från tävlingen kommer kanske senare ikväll, annars imorgon.

Bilder från hoppträning 25/8

00:42:00 2011-08-27
Publicerat i Bilder & Filmer
Bilder från träningen för några dagar sen. Alla oredigerade!
Också en failbild nedanför, ser ni den gula bommen? Heheh det blev lite fel



26/8

00:15:04 2011-08-27
Publicerat i Dagens ridpass
Red dressyr i paddocken på Moonie idag. Hon var lite stel men efter en stunds arbete blev hon riktigt fin och jag tyckte hon gick helt okej idag. Men kan inte ge för hård träning idag eftersom att det är tävling imorgon, alltså LB LA i Falkenberg med DM i LA.  Jag startar först i LA, kuuuul ..
Hade tänkt att gå och lägga mig för en stund sen men det låter massa ljud från hallen så vågar verkligen inte gå till rummet!! Det läskiga är att så var det innan idag också men då satt vi i köket och då lät det från trappan. Dessutom när jag skulle gå upp för trappan innan så rörde jag inte någonting men så plötsligt ramlar något bakom mig, inget som lät jättehögt utan det var något konstigt ljud. Verkligen jätteläskigt! Det spökar i vårt hus men aldrig såhär mycket innan ..
Spökar det i ert hus? Isåfall, vad händer då?


Ascooola djur!

15:47:42 2011-08-26
Publicerat i Catharinas inlägg
Kom hem från skolan vid ett och sen gick vi till veterinären med ett marsvin, Step som hade tappat lite hår och blivit mager. Han fick medicin och vi ska tillbaka om någon vecka och så ska han få mer.
Just nu kollar jag på videos på yt, tittar på hoppande bönor, vandrande pinnar och vandrande löv! Så himla häftig! Sånna vill jag ha, haha :D
Har ni något sånt här djur?


Three words, I love you ♥

02:31:00 2011-08-26
Publicerat i Catharinas inlägg

Gammal film

23:54:00 2011-08-25
Publicerat i Bilder & Filmer
Detta är en gammal film från en av min och Rasses första tävlingar tillsammans och är i Juni-09. Så underbart söta vi båda var!

Veckans blogg v.34

21:47:47 2011-08-25
Publicerat i Veckans
Veckans blogg denna veckan blev: http://feliciaorrstenius.blogg.se/
Grattis!
Vi tycker du har en väldigt fin och bra kodad blogg men sådär uppdatering ibland. Men roliga och intressanta inlägg som gör det roligt att läsa. Bra och fina bilder har du också. Så mycket + från oss, fortsätt kämpa!
Tycker ni kan besöka henne!
-
Vill du också vara med? Kommentera detta inlägget!


25/8

21:34:45 2011-08-25
Publicerat i Dagens ridpass
Moonie fick vila.

It's my passion

16:33:13 2011-08-25
Publicerat i Catharinas inlägg
Woosh, det var en hektiskt morgon idag.. Går upp tjugo i sex och börjar gå mot bussen runt tio-fem i sex. Men det är ganska långt dit och bussen går tjugo över. Så vi får skynda oss och kommer dit cirka två minuter innan bussen kommer. Det var rätt buss men den gick åt ett helt annat håll än vad den brukar så vi blev först väldigt nervösa att det blev fel men tillslut kom den till busstationen! Bytte buss och hamnade i en överfull buss där väldigt många fick stå, dock så lyckades vi få en plats var, fast på olika ställen. Efter ett tag kommer vi till Hstd och jag ska ta den sista bussen till Hallägra. Tog rätt buss men i fel riktning så åker till ett helt annat ställe andra sidan stan .. Så får ringa pappa som hämtar mig och jag kommer tjugo minuter sent, lyckat!
Hade ingen cykel i skolan vilket har gjort att jag har fått gå en massa, först från jutarum och sen fram+tillbaka till brottet. Så har kommit för sent på nästan varje lektion bara för det idag, haha.
-
Sitter iallafall och äter maaat nu och jag tror Moonie ska vila idag faktiskt, det behöver hon! Ska nog ta in och borsta Rasse istället och städa lite här och var!
-
Hahahahahaha mackor is awesome!


Tomorrow is a new day

22:10:34 2011-08-24
Publicerat i Catharinas inlägg
Duschade precis och ska snart gå och lägga mig för jag ska upp tidigt imorgon! Ska ta bussen tjugo över sex och är i Hstd ungefär halv åtta? Går upp halv sex imorgon eftersom det tar ungefär en halvtimme att gå till busstationen.
Ska bara vänta tills mitt hår torkat.
Godnatt, älskar er!

24/8

20:34:52 2011-08-24
Publicerat i Dagens ridpass
Det hade regnat rejält några gånger idag så det var väldigt blött i hagen, broddade men det var ganska halt ändå på vissa ställen. Tränade ju hemma i en av hagarna för Monika men hoppade inte högre än 100-105 för vi ville inte riskera något eftersom det var halt osv. Moonie var lite seg men hoppade bra så det känns ändå ganska bra inför helgen. Ska hoppa Lb, La och samtidigt DM i La. Tagga!
Annie tog bilder idag men då jag inte har kameran här så får lägga ut dom imorgon istället.
Denna bilden är från en hoppning i våras!

Skynda, skynda!

15:22:53 2011-08-24
Publicerat i Catharinas inlägg
Försov mig i morse så hann inte göra ett inlägg då. Skolan var iallafall helt okej idag.
Nu ska jag ner till stallet och fixa iordning Mooonie inför träningen här hemma. Jag ska bära hinder, brodda osv innan halv fem, alltså om en timme. Så jag får skynda mig och hinner inte skriva mer nu tyvärr!

23/8

23:12:07 2011-08-23
Publicerat i Dagens ridpass
Red dressyr i hagen med Moonie. Hon var verkligen asfin idag och hon gick asbra verkligen och jag red asbra! Hahaha mycket assaker där. Men så var det, asbra!
Dock så gick hon sådär i galoppen så måste träna asmycket på det. Hahahah as igen.
Så går det när man är asberoende av asord. Asgrymt ju!
Sitter och snackar med kompisar på skype, wohoo, de är ASNICE.
Lööve you!
Mantorps fälttävlan, CNCP* 29/7-11

Mina Stövlar

18:18:21 2011-08-23
Publicerat i Utrustning/Kläder
Har faktiskt inget att göra så tänkte berätta om mina stövlar!
-
Jag har ett par svarta pioneer som jag haft i mer än två år.  De är slitna lite här och var, dragkedjan bråkar och lädret har blivit grått på insidan men de är väldigt sköna ändå! Jag använder dom på fälttävlan, i både dressyr hoppning och terrängen.
Stövlarna är oputsade på bilden, jag tog den för några dagar sen när jag fotade mina hjälmar, passade på att fota stövlarna också!
En random bild på när jag har dom, ni ser nog inte så mycket men ändååå.
-
De andra stövlarna jag har är ett par mörkblå Tretorn advance. De har jag snart haft i tre år och använder dom i hoppning på vanliga hopptävlingar.  Dragkedjan har hållit änsålänge men jag har tappat alla knapparna utom en tror jag. Lämnade bara in dom på lagning hos en sadelmakare för en billig peng och de fick mycket bättre knappar nu! Tyvärr då börjar de bli för små både i foten och på längden men vill behålla dom ett tag till för jag älskar dom!
Ser jättebreda ut på bilden haha! Men det är bara för att de legat under de andra stövlarna ett bra tag, har nog använt dom fem gånger max iår!
En bild från när jag använde dom senast, alltså en clear round i Skedala i Juli. Det mycket fina fotot är taget av Sanna Ewald!
Nu ska jag ner till stallet!
BTW, vad har ni för stövlar?


Äta är gött!

15:34:03 2011-08-23
Publicerat i Catharinas inlägg
Slutade skolan tre och nu är jag hemma. Håller på och äta mackor för jag åt inget i skolan för jag var inte alls hungrig. Men nu är jag verkligen matsugen så ska äta ett tag till. Äta är gött!
Fick två läxor idag, en engelska och en SO och ska sätta mig med dom direkt hade jag tänkt, det är lika bra.
Sen ska jag ner till stallet och flytta hinder ut till hagen för jag ska träna hoppning för Monika där imorgon. Verkligen jobbigt men det kommer nog bli bra!

Jag i profil

12:48:00 2011-08-23
Publicerat i Bilder & Filmer
Annie tog lite bilder på mig igår. Vad tycks? Oredigerade, det svartvita fixade vi direkt i kameran.


In My Heart Your Perfect!

10:02:30 2011-08-23
Publicerat i Lindas inlägg

Wherever You Go, What Ever You Do, I Will Be Right Here Waiting For You! ♥♥


Godmorgon!

07:28:40 2011-08-23
Publicerat i Catharinas inlägg
Godmorgon alla glada läsare!
Jag lyckades komma ihåg att göra ett inlägg nu innan jag går i skolan, toppen!
Packade det mesta inför skolan igår för jag vill inte ha så mycket att göra på morgonen. Eftersom vi ska till brottet och simma andra lektionen så duschar jag ju efter det för annars skulle jag gjort det nu.
-
Måste bara fråga er en sak. Vad heter er textskrift som ni har på era inlägg, här där man skriver? Hade verkligen varit snällt om ni kunde dela med er då jag vill byta till en lite snyggare.
Ska gå och sätta på mig kläder nu och det kan ta ett tag eftersom jag har väldigt svårt att bestämma mig!
Some randoms pics

Godnatt!

23:23:49 2011-08-22
Publicerat i Catharinas inlägg
Nu har ni fått många bilder att titta på, tänkte ge er mer men då blir det nog för mycket så väntar med dom till imorgon! Ska försöka göra ett inlägg innan jag går till skolan imon men har svårt för att gå upp tidigt och har lite saker att göra så det kanske inte blir något.
Men som sagt, ska sova nu!
Säger bara en sak: HAHAHAHAHAHAHA!


Sofia och Moonie ♥

22:51:14 2011-08-22
Publicerat i Bilder & Filmer
Sofia red ju Moonie igår, här kommer bilder från det! Sofia har knappt ridit någon dressyr på henne och hon är ganska krånglig så tycker Sofia var jätteduktig ändå!
Snygg outfit, erkänn? Gulblått vettu!














22/8

22:01:22 2011-08-22
Publicerat i Dagens ridpass
Första skoldagen för mig idag och jag går ju i nian nu och det är ganska chill att vara äldst på skolan. Vårt schema är också ganska bra, fast vi ska få två nya lärare. Vi har bytt lärare väldigt många gånger nu så det är väldigt jobbigt..
-
Iallafall, red ut med Moonie idag och hon tyckte det var väldigt kul vilket är jättebra! Mycketg galopp och många grenar i ansiktet eftersom det är lite igenväxt på vissa ställen och Moonie kör full fart haha. Lite läskigt ändå för jag kommer ju fortfarande ihåg när jag haft Rascal knappt en månad och jag rider ut själv. Han var sex år och blev rädd för något när vi är inne på en stig som var ganska igenväxt. Han skenar iväg och får asmånga grenar i ansiktet, han hoppar rakt igenom ett mindre träd och svänger skarpt höger, vilket gör att jag flyger av och ramlar rakt in i ett träd haha. Ringer föräldrarna som samtidigt får ett samtal från våra grannar som säger att Rascal är på väg ut mot en stor väg men en bil kom precis då så han blev infångad som tur var! Men han var alltså väldig snabb från skogen och nästan hela vägen hem, det ligger väl 500 meter ifrån där jag ramlade av men det är fullt med stigar som är halvt igenväxta och det var en av de första gångerna som han var i den skogen så det var ganska grymt ändå. Haha lite kul att jag kom in på dethär, nu har ni fått läsa om det också!¨
En bild från en av den första tiden med Rascal, bild tagen runt Maj-09 <3


Bilder på Tikki

16:18:22 2011-08-22
Publicerat i Bilder & Filmer
Vi släppte ut Tikki i hagen igår för att springa av sig lite och självklart var kameran med och det blev ett par bilder! Alla är redigerade och blev därmed lite dålig kvalité.

Veckans tips!

15:08:48 2011-08-22
Publicerat i Veckans
Tänkte ger er ett filmtips, vi såg den på bio igår och den var väääldigt sorlig och grymt bra!
Filmen heter Jag saknar dig och vi tycker verkligen att ni ska se den!
En av Sveriges bästa film, helt klart!

21/8

21:04:02 2011-08-21
Publicerat i Dagens ridpass
Sofia red Moonie idag och vi tränade henne. Det gick jättebra för dom! Tog bilder också men är hos mamma så har varken min data eller kamera här. Har nog inget mer att skriva haha.
Fast kan uppdatera lite från det jag skrev tidigare idag på Falkenbergs fälttävlan. Mikaela blev tvåa med Charlie och fick tyvärr tre stopp i terrängen med Drei, han var lite bråkig. Sara som ledde i P70 vägrade ut sig på vattnet och Alexandra och Linnea blev tillslut fyra och sexa, och placerade. Jättebra!
Ska kolla TV nu, seees!

GRYMMA FRIENDS

13:25:29 2011-08-21
Publicerat i Catharinas inlägg
Håller på och tittar resultat från falkenberg fälttävlan och lite från udden fälttävlan också eftersom jag känner sånna som tävlar. I Falkenberg går det awesome, Mikaela leder med Drei i P80 och ligger tvåa med Charlie i P90 och Sara leder med Amigo i P70. Asbra! Sen går det också bra för dom som ska vara med i vårt lag i sm, alltså Alexandra och Linnea i P80. Dom ligger åtta och tia tror jag av ungefär tjugo. Nu hoppas jag det går asbra i terrängen!
Sen vet jag inte hur det gått för dom i Udden, har inte kollat :)
Sofia kom nyss och ska rida Moonie idag, tänkte göra ett hårt dressyrpass med dom för världens bästa tränare, mig! Hahahaha, stackars båda två. För er som inte vet så är Sofia Moonies ägare, jag lånar bara henne.
Nu måste vi gå!

BÄSTA LÅT NÅGONSIN.. LOVE!

12:48:11 2011-08-21
Publicerat i Bilder & Filmer

Veckans hiss & diss!

23:48:30 2011-08-20
Publicerat i Veckans
Denna veckans hiss tänker jag ge till skäckar! Jag äääääskar skäckar, helst ljusbruna - vita eller svart - vita. Eller sånna ashäftiga som har tusen olika färger i sig, åååååh. Love them!
Som tillexempel Johanna Grants Chaboukie, han var verkligen en härlig skäck!!
Eftersom jag känner mig oförskämd om jag tar en bild på en skäck från en bloggare eller google så lägger jag ut en bild som jag själv tog i Styringe.
ATT DENNA SOMMAREN GÅTT ALLDELES FÖR FORT!! :( Känns inte ens som om det varit sommarlov och jag har inte gjort något enda roligt på hela sommaren. Eller jo, tävlat såklart, men inget speciellt liksom. Ingen rolig sommar iår :( Mycket är mitt fel för jag har liksom inte gjort så mycket. Suttit vid datan för mycket och njutit av solen för lite och inte gjort saker som jag brukar göra på sommaren. Nae, usch för mig och usch för årets sommarlov.
Tur man har haft lite kul iallafall, haha. Oseriös bild, japp.

Smartchey_96

21:07:21 2011-08-20
Publicerat i Catharinas inlägg
Glömde berätta en sak.
Jag gick upp på loftet, fixade mat till Moonie i en hink, och sen ska jag gå ner igen men snubblar precis när jag ska gå ner för trappan vilket för att jag åker på mage ner med huvudet först. På något sätt så landar jag på ryggen så skrapar upp den och armarna. Hahaha verkligen smart!!
Blev först lite yr och så men när jag lugnat ner mig lite så får jag gå upp igen och hämta mat och ta det easy ner. Haha läskigt, har alltid varit rädd för den trappan och har ramlat i den innan. Sånt är livet!
Här kommer lite bilder, höhöhö. Som sagt smaaart.

20/8

20:56:45 2011-08-20
Publicerat i Dagens ridpass
Satte på en sorts inspänning och tömkörde henne i en av hagarna. Det gick ganska bra faktiskt men orkade inte springa så mycket så det blev inte mycket trav haha. Men det är faktiskt skritten hon behöver träna på så det är ju bra :)
Tycker denna inspänning faktiskt är bra, fast använder den inte så ofta. Men Moonie brukar vara mjuk dagen efter den använts så även om det inte tar så mycket kraft på hästarna så hjälper den, toppen en dag när man vill att hästen ska gå ett lite lugnare pass :) Dessutom kan man göra så att hästen går i den form man vill, alltså man kan göra så att den går i låg form eller högform.
Den ser lite hemsk ut, i know, men det är inte så farligt.

Black Swan

18:33:12 2011-08-20
Publicerat i Allmänt
Vi kollade inte på Harry Potter, utan det blev Black Swan istället. Den var faktiskt lite läskig och lite konstig men väldigt bra, verkligen sevärd!
Har ni sett denna filmen? Vad tyckte ni om den? Och om ni inte sett den, hur verkar den vara och vill ni se den?
Här kommer en trailer.

Dreamer: inspired by a true story

14:54:04 2011-08-20
Publicerat i Allmänt
Ååååh, nyss kollat en film som var på TVn. Den heter Dreamer: inspired by a true story, och handlar om en galopphäst. Den är väl ungefär som Seabiscuit och andra sånna filmer, vilket vi båda älskar!
Looove it.
Nu ska vi kolla Harry Potter 7 del 2. Vi har kollat alla filmer från 1-7 denna sommaren eftersom vi knappt sett någon av potter filmerna.

Sitter i affären

12:52:24 2011-08-20
Publicerat i Catharinas inlägg
Sitter i vår affär nu och skickar bilder på Tikki till Linda via msn. Jobbigt, för jag har väldigt många bilder på Tikki. Men nu blir hon glad iallafall!
Vi stänger om en kvart och då ska jag nog byta om och kanske gå ner till stallet. Har inte bestämt mig ännu utan jag får se vad som händer. Har funderat lite på ridningen idag och vill inte att hon ska gå för hårt, så hade tänkt att antingen longera eller tömköra. Vi får se vad som händer, kanske att jag hoppar istället .. Fast hade ju markarbete för några dagar sen med studs och så. Åh, svåååårt. Jaja, det får bli det det blir.

Bilder : Tikki!

12:14:16 2011-08-20
Publicerat i Allmänt
Hopp Bilder.
'
'
Dressyrbilder


¨
¨
Terrängbilder


Besökare och KOmmentarer!

10:52:36 2011-08-20
Publicerat i Lindas inlägg
Jag har ju inte varit inne och kollat statistik eller kommentarer eller ens gjort inlägg på sjukt länge.
Men kolla lite på det nu.
OCH Skit, vi har många besökare.... men INGA kommentarer.
Det är sjukt, gör vi för dåliga inlägg, är dem ointressanta?
Vad ska vi göra för att ni ska kommentera?
Vi bryr oss inte om statistiken, det vi vill är kommentarer. veta att vi är intressanta....
elller ointressanta.
'
Så nu tycker jag att ni ska kommentera på detta inlägget om vad vi ska srkiva om..
skriv era åsikter. :)
TAck så mycket !

Sorry!

10:42:59 2011-08-20
Publicerat i Lindas inlägg
Jag har inte varit inne på vår blogg på hur länge som helst
det har bara varit CAttis som uppdaterat osvosv.
Men ska börja skärpa mig, göra 1 inlägg varje dag iallafall.
'
Har ju börjat skolan nu och det är super bra, och en välrdens bästa klass.
Kände redan typ 3 stycken eller kanske till och med 4 st. så det va rätt lätt att få vänner ;)
Nej nu ska jag jobba lite mer. sitter i vår affär hemma på gården och gör absolut inget. hihi!
´
Om jag hinner kan jag göra ett till inlägg om något kul och spännande, kanske liet videfilmer! :)


Hjälmar

22:05:53 2011-08-19
Publicerat i Utrustning/Kläder
Hiho tänkte göra ett inlägg om mina hjälmar för jag har inget att göra.
Denna hjälmen är en lamicell blå/svart som jag haft typ fyra år. Den är bara hemmahjälm och har gått sönder i skärmen efter att Rascal knockade mig. Asskön iallafall!
Denna har jag haft i ungefär två år och vi köpte den när vi skulle åka och provrida Rascal, då hade jag glömt hjälmen hemma så vi fick åka in och köpa en hjälm, det var rea o allt så den kostade typ 50 kr. Denna använder jag ibland, mest på vintern för då kan jag ha pannband under för den är asbig.
Detta är min terränghjälm, en back on track. Linda hade den innan men ville inte ha den längre så jag tog den istället. Har haft den ungefär ett halvår och använder den bara på fälttävlanstävlingar så därför är alltid mössan med stjärnor på. Den har jag förresten gjort själv, snygg va? ;)
Detta är min tävlingshjälm vid hoppning och dressyr. Det är en mörkblå JW som jag haft snart tre år. Har satt eget glitter på baksidan på rosetten men hann inte ta kort på det för mobilen dog. Älskar iallafall denna hjälmen!
-
Vad har ni för hjälmar?


19/8

21:10:24 2011-08-19
Publicerat i Dagens ridpass
Haha sorry för mitt lilla utbrott i förra inlägget. Men blir sjukt sur! Men kan samtidigt säga att det också finns många bilförare som är snälla, ibland för snälla. Men hellre det!
Iallafall, började rida ut mot Möllegård och dit ät det runt 1km från oss. Började rida men himlen var väldigt mörk och det började regna men det var inte det största problemet för jag trodde det skulle börja åska.. Jag hatar åska så vände hemåt fast ville verkligen rida ut. Så väntade en stund vid några träd och sen slutade det regna och den svarta himlen började försvinna. Så jag red ut ändå vilket jag inte ångrar!
Moonie har inte ridit ut helt själv så ofta så hon var väldigt tittig och seg i skogen. Det blev ganska mycket galopp och lite hoppning över ministockar. Rolig ridtur!
löööööve this galoppväg!


AAAAANGRY

20:11:40 2011-08-19
Publicerat i Åsiktsinlägg
Åååååh blir så trött på bilister som inte har det endaste respekt för oss när vi rider i vägkanten!!
Jag red som sagt ut idag, och stor del av ridturen är på väg med bilar och idiotförare. Vissa kör förbi i full fart bara några centimeter från oss, tänk om min polle hade blivit rädd för något och drämt rakt in i bilen, hamnat framför bilen? Man kan lista ut hur det hade slutat ..
Eller kanske om hästen kanske råkar göra ett märke i bilen när den kör förbi tio centimeter ifrån, vem tror ni hade fått skulden? Och när man möter ett hästekipage, kan man inte vara snäll, ta det lugnt och slippa riskera både sig själv och ekipage istället för att inte bry sig och bara dundra förbi.
Usch!
Bara väldigt irriterad, berättar om själva ridturen snart när jag har taggad ner mig lite, haha.
-
Önskar man hade kunnat sätta en sån här skylt i svansen, då hade man säkert blivit mer respekterad?



Godmorgon! Eller Goddag snarare ..

14:26:39 2011-08-19
Publicerat i Catharinas inlägg
För mig känns det som att det bara är morgon men för er som varit i skolan o allt borde det kännas långt in på dagen! Älskar att ha lov medans de flesta gymnasieelever får ha det kul i skolan, haha! Fast nu börjar jag ju på Måndag så snart får jag inte nöjet att göra det. Det var iallafall kul sålänge det varade.
Jaaja, just nu läser jag bloggar och kollar facebook. Har inget att göra men ska snart ner till stallet och jag tänkte rida ut idag. En långtur till Möllegård tror jag, det var länge sen.
Kram!

Veckans blogg v.33

21:17:53 2011-08-18
Publicerat i Veckans
Veckans blogg denna veckan blev: http://glasartad.blogg.se/
Grattis!
Vi tycker du har en fin blogg med fina bilder, roliga och bra inlägg fast halvbra uppdatering ibland. Vi ääälskar dina egenritade bilder, helt underbara! Så nästan bara + från oss! Besökvärd!
-
Vill du också vara med? Svara på detta inlägget!


Failbilder

20:53:32 2011-08-18
Publicerat i Bilder & Filmer
Har inget att göra så tänkte bjuda på lite failbilder! Har inte så många men ett par iallafall :)
Vissa kanske inte var failbilder men ändå haha.
Har några mer men vill inte visa dom för dom ser hemska ut!
Vilken tycker ni är mest fail?

18/8

19:43:46 2011-08-18
Publicerat i Dagens ridpass
Red dressyr på Moonie i den stora hagen.
Hon vilade igår så därför var hon lite stel idag. Red fram på ett annat sätt i traven idag, red i låg form men ändå så att hon jobbade på med bak och samma sak i galoppen. Hon blev ganska mjuk men det blev lite jobbigt för henne när jag sen red i den vanliga formen igen. På slutet var hon iallafall jätte fin och jag tränade mycket på mellantrav. Hon är väldigt duktig på att länga steget men när hon ska göra mellantrav tycker hon att det blir jobbigt. Och när jag rider lätt så kan hon knappt göra förlängd steg utan att hon börjar galoppera. Så ska träna mycket på sånt!
Tidigare i somras.


Skynda, skynda!

14:11:19 2011-08-18
Publicerat i Catharinas inlägg
Ska snart till stallet och rida för Sofie och pappa behövde lite hjälp i affären så jag måste försöka vara klar till tre vilket jag inte kommer hinna haha.
Hinner inte blogga så mycket mer nu utan gör mer senare, gör lite roligare inlägg då också!
Förresten så sa Linda till mig igår att hon kommer igång mer med bloggningen när hon har fått en data i skolan som hon snart får. Därför ligger vår blogg lite lågt just nu men jag tänker ändå blogga lite :)
Underbara älskade <3

VS

00:25:44 2011-08-18
Publicerat i VS/Topplista
DRESSYRRYTTARE


HOPPRYTTARE

-
Vad tycker ni?

17/8

23:18:12 2011-08-17
Publicerat i Dagens ridpass
Moonie fick vila idag.

Veckans tips!

14:32:31 2011-08-17
Publicerat i Veckans
När du rider ut så brukar ofta hästen vara mycket piggare och ha mer framåtbjudning så då kan man passa på att rida lite dressyr och kanske göra rida serpentiner runt träd och kanske skänkelvikning fram och tillbaka på vägen. Sen kan man också passa på att göra sånt som kanske inte funkar annars, alltså försöka göra den där mellantraven man inte klarar av i paddocken, för som sagt så är hästen oftast mycket piggare i skogen och därför större chans att det går bra att träna på saker man kanske inte klarar annars.
Haha jobbigt inlägg men hoppas ni fattade lite iallafall!
Dålig bild, I know, men typ den enda vi har när vi gör mellantrav.



Dagens outfit 16/8

00:18:37 2011-08-17
Publicerat i Outfits
Jag tror ni ser och jag orkar inte matcha hemma som ni nog ser haha. Men ser ni hur ljus hon är nu på sommaren!

16/8

00:16:35 2011-08-17
Publicerat i Dagens ridpass
Byggde en liten bana med bommar i paddocken eller fixade travbommar, galoppbommar och studs med fyra hinder med varannan på samma höjd och varannan på mindre höjd. Haha.
Det gick iallafall väldigt bra, red fram med mjukgörande träning medans jag red lätt på lite lägre form men ändå inte så att hon gick för mycket i framvikt. Samma sak i galoppen och Moonie var ganska mjuk när jag började använda bommarna mer. Hon var duktig och lyssnade mycket på mig och jag red mycket övergångar mellan trav- och galoppbommarna och studsen. Hon var jätteduktig och jag slutade när jag var väldigt nöjd. Så ett bra ridpass idag vilket gör mig på mycket bättre humör :D
Gör mycket roligare inlägg imorgon, är inte så sugen idag. Ska dessutom gå och lägga mig nu :)
Mina söta kusiner jag var hos i Glommen igår :) Alva & Oskar.
Alva!

Rubriker är överskattade

14:35:41 2011-08-16
Publicerat i Catharinas inlägg
Nyss kommit hem från Glommen och ska snart ner till stallet.
Har väldigt tråkigt nu när inte Linda är hemma och orkar ingentiiiing fast att jag hade behövt göra massa saker.
Just nu kollar jag filmer på yt på allt möjligt. Ibland kollar jag filmer från ponny-EM fälttävlan, ibland från någon tävling jag ska åka till eller så är det bara något annat vanligt. Kul va?
Jajaaa, måste verkligen göra något nu.
Vi ses!
Träning i Hermanstorp juni-11


15/8

23:09:26 2011-08-15
Publicerat i Dagens ridpass
Red Moonie i den stora hagen, ridit väldigt mycket där på sista tiden nu för det är mycket raksträcka där och plan mark och gillar verkligen att rida där!
Det gick ganska bra, helt okej faktiskt. Men mycket bättre än vad hon går på tävling och nästa tävling blir nog Lag-SM och då MÅSTE hon gå bra, annars blir jag sjukt sur.
Jaja, red mycket öppna-sluta och flyttade lite fram o tillbaka och hon blev ganska mjuk. Dock så hade jag håll ända från att jag började trava till jag red klart. Väldigt jobbigt så var tvungen att pausa lite då och då! Not good.
-
Just nu sitter jag i Glommen hos moster och morbror och ska snart upp i fyren som finns här brevid. Tredje året vi hälsar på här och har varit i den fyren varje gång men ändå är det lika roligt att titta haha. Men jobbigt att gå upp för trapporna .. Ajaaaa.
Extra uppdate: Internet är otroligt segt så hann gå upp och ner i fyren och ändå så har inte inläggets lagts ut. Men haha hade tråkigt så räknade trappstegen, det var 110st upp+ner så alltså 220 trappsteg totalt. Fun!
hahahahahah bilden is old but fun!
Here is tha Fyr!

Don't forget to jump!

13:51:11 2011-08-15
Publicerat i Bilder & Filmer
Hittade denna filmen på yt, ganska läskigt ändå. Bettet gick sönder så h*n förlorade all kontrol! Men hoppa, ja det kan den :)

Point Two väst

12:21:01 2011-08-15
Publicerat i Catharinas inlägg
Btw, glömde berätta att jag red i min uppblåsbara väst på tävlingen, en Point Two från Back on Track. Har haft den ett tag medn aldrig testat den så tänkte att jag kunde göra det nu. Den var asbra, kände knappt av den men lite läskigt att man liksom kopplar fast sig med hästen. Hade varit kul och testat hur den var när man ramlar av men det får jag väl göra någon gång kan jag tro :)
Här kommer en bild:
Point Two Säkerhetsväst Barn
Vad tycker ni om denna västen, verkar den bra eller dålig? Vad är negativt/positivt med den? Och ni kanske har en själv, vad tycker ni isåfall?


Ensaaam hemmaaaa

12:06:21 2011-08-15
Publicerat i Catharinas inlägg
Tjooo, vaknade nästan precis. Lite ensamt här hemma nu när Linda började skolan idag :( Jag börjar inte förrän nästa vecka.
Tänkte gå ner och äta och sen städa stallet efter tävlingen. Ska rida Moonie också och sen vid fem i eftermiddag så ska jag och mamma till Glommen och sova hos moster och morbror till imorgon. De har en sommarstuga där, det brukar bli fina bilder så kameran hänger med!
Bloggar nog innan jag åker också.

Uppladdat; Checked!

00:17:13 2011-08-15
Publicerat i Bilder & Filmer
Alla bilder är uppladdade nu både på facebook och picasaweb. De på picasa är redigerade, kanske lite väl, men jaaa. Här har ni iallafall länkar till bilderna! 90: https://picasaweb.google.com/112566706381711410142/FalttavlanStyringe14811H90#, och här är länken till 100: https://picasaweb.google.com/112566706381711410142/FalttavlanStyringe14811H100.
Det blev ganska kass kvalité på bilderna så det blev inte så många jätte bre men här kommer ett par exempelbilder.

Hemma!

22:44:39 2011-08-14
Publicerat i Catharinas inlägg
Kom hem ganska sent efter en rolig eftermiddag som hinderdomare i terrängen på Styringe. Hade bara shorts på mig och vädret var sådär så frös lite ibland men det var toppen och det var bara en som stoppade på dom hindrerna vi hade. Tog kort samtidigt så håller på att ladda upp dom just nu! Ni får se senare.
Men måste fortsätta nuuu! :)

Hinderdomare

11:55:52 2011-08-14
Publicerat i Catharinas inlägg
Måste skynda oss iväg nu för vi ska vara hinderdomare idag på Styringes storhästtävlingar. Ska ta kort också så vi får hoppas det blir bra väder, det är lite molningt nu.
Men som sagt, måste gå nu!
See ya!

Rk Styringe Stall, Moonie P90

01:35:04 2011-08-14
Publicerat i Bilder & Filmer
Btw, någon som tog kort? :)

Resultat Styringe

23:39:21 2011-08-13
Publicerat i Tävling
Dressyr: Ganska fin på framridningen men sen när det var min tur och jag skulle rida runt banan blev hon jätte seg. Så var hon på banan med och gick asdåligt i ena varvet. Fast den förlängda steglängden i traven gick verkligen bra! Men inte annars, fick iaf 60 straff (60 %) vilket jag tyckte var snällt haha.
Hoppning: Det var många som fick tidsfel, bara tre stycken som inte fick det. Anna som fick två stopp fick liksom 25 straff i tidsfel + hinderfelen! Så jag red på och snävade in lite i svängarna och hon blev lite lång till ett räcke som hon rev men nöjd ändå! Låg fyra av tre placerade inför terrängen.
Terräng: Ganska enkel bana med några maxade hinder vilket jag gillar :D
Moonie och jag ÄLSKADE  terrängen idag och allt gick toppen, hon tvekade inte på något endaste! Det var 15 hinder med tre kombinationer, banlängden var 1600m och tenpot var 460m/min, vilket är lite mindre än vad vi brukar rida.
Låg för snabbt i tiden märkte jag när jag gjort 3/4 av banan så jag tog det lugnt det sista hindrerna och kom in cirka 7 sekunder innan tid och därmed inga tidsfel.
Allt detta gjorde att det blev en tredjeplats i slutändan och Mikaela vann överlägset! Vi fick presentkort på Bio så nu ska jag åka in och kolla bio some day :D
Fick inga bilder från ridningen idag men allt filmades så jag lägger snart ut en film.
Från prisutdelningen idag! Happyface :D


Outfit 12/8

01:54:40 2011-08-13
Publicerat i Outfits

Dåligt matchat, I know, men jag brukar inte matcha när jag bara rider hemma. Ingen ser ju mig ändå? :)
Iallafall:
Sadel: Brun Stübben Tristan.
Schabrak: Equipe som jag vann när jag blev KM-mästare 2007, använder det mest hemma.
Träns: Svart blandning av massa märken.
Bett: Tvådelat.
Lindor/benskydd: Blåa fram, teddyfodrade bakskydd från Hansbo.
-
Brukar ni matcha mycket när ni rider hemma? :)


Min och Sabenas historia..

01:36:22 2011-08-13
Lovade ju att ge er min och Sabenas historia. Denna texten skrev jag på min bdb för exakt ett år sen, ändrar ingenting och jag skriver kanske lite konstigt. Men enjoy!
-
2006: 2005 hade jag ramlat av Carro och brutit handleden och jag ville inte rida henne mer. Så januari 2006 åkte vi och provred två b - ponnyer, en hette Kahmir och var skäck, den andra hette Sabena och var mkrbrun. Jag fick bortsa Sabena, hon var så vacker. När jag sedan provred bestämdes det at det var min ponny. När hon kom hem i februari hade jag henne på prov i tre veckor. Under den tiden fick jag för första gången en felfri runda på en clear round, jag ramlade av rejält två gånger men ändå var det den ponnyn jag skulle ha. Busig var hon men min drömängel. Den sommaren hoppade jag mina första felfria tävlingar, och en ld blev jag fyra. Jag var överlycklig, carro hade bara vägrat. Första gången jag vann var min tredje tävling. Jag hoppade lb när jag skulle vara med i laget, och vann, första lbn.

2007: Vi hoppade på med ld, lc och lb. Du var alltid bäst och vann oftast. Tyvärr fick du endast liite mugg och blev halt av det lilla minsta. Detta hände två gånger under vår tid, men tävlingen efter vann du. Laget det året gick suveränt, du var ALLTID nolla. Jag kom ihåg laget, det var final på hfk. Du var så busig, slängde först av mig före start och direkt efter målet. Men du var felfri. Du var jätte busig tills vi kom på att det var betforen som tog över dig, och du inte kunde kontrollera och satte igång ett par bockar varje dag. Men vi gav dig havrefritt och du blev så mycket bättre. Blev även KM-mästare för B-ponnysar på HFK. Vi var det enda b-ponny ekipaget, men ändå haha. Sedan sista tävlingen det året, då debuterade vi LA. Kommer inte riktigt ihåg, men tror vi nollade där med.

2008:
Vi åkte alltid hem från tävlingarna med vinster eller placeringar. Vi hoppade vår första fälttävlan men du är ingen fälttävlanspolle, dressyren gick dåligt och du vägrade ut dig på graven, men skit samma. Vi var med i Halmstad Derbyt - tredagars, och tävlade DM i hoppning. Året gick bra och i augusti hoppade vi vår första msv b. Du var toppen, vi hade inte ens tränat men du bara hoppade med havrefritt foder (som vi sedan bytte) och det var mitt fel i omhoppningen för jag höll på rida fel hinder så fick göra en volt. Men du var felfri. Andra msv, var i trolleholm och du hoppade på men rev två hinder, vi kollade igenom dig lite för du brukar aldrig riva /var osäkra på muggen igen) oh det var det. Du hoppade fast du hade ont av muggen, åh, fina ponny<3. Tävlingen efter, när du var frisk, vann du båda klasserna fast det ändå var ngn som stod i vägen, du vann lc och lb mot de som vunnit sm idag. Sedan, när vi skulle hoppa vår tredje msv, ramlade jag av dagen före och stukade foten rejält. Samtidigt märkte vi att du hade fått ett rejält jack av bogskyddet på halsen, men vi testade ändå dagen efter. Jag fick ta ett par stora stövlar för jag ite fick på mig ett par andra, och du fick fårskinn. Och vi hopar först la, och sedan msv, där du är den enda felfria och vi vinner<3 Helt jävla grymt av dig. Veckan efter var det lussehoppet i styringe och vi vann än en gång, båda gångerna över sm ryttare igen. Det var det du älskade, att hoppa.

2009:
Oturens år. Året började med en fångkänning, men inget allvarligt. Du fick vila, sen blev det laget där du inte var riktigt igång och det blev en rivnig, men vi var ändå bäst i elit laget. Tävlingen efter var i Maj, det var Laholm och vår sista tävling tillsammans. Vi vann lan lätt och msv var du så jävladuktig, hoppade asbra men du stannade vid ett hinder, inte nomalt menmen, skitduktig var du iallafall. Men du hade en galla som var hård och vi åkte och kollade den. De var inga goda nyheter, de sa att de trolige var gaffelbandet och de opererade dig. Då hittade de istället en senblödning av överansträngning eller en vrickning vid ridning eller i hagen. Det var tre månaders vilotid för dig och du var bara tvungen att bli frisk.De gav dig kortison som det var fångrisk på, men det tänkte vi inte så mycket på. Du fick stå inne hela sommardagarna i en halvmånad, sedan kom fu ut på dagarna i en 3x3 meter stor hage med jätte lite gräs och bandage. Sedan började skritturerna. Dessa två timmar långa skritturer jag gjorde varje dag vid solnedgången, det gav mig mer kärlek för denna hästen. Jag älskade dig mer än något annat med hoppet " vi klarar det " . Efter varje skrittur ändå bort till karlstorps camping, så fick jag spola ditt ben med kallt vatten i tio minuter, du tyckte det var kallt men gallan blev mindre och mindre. På slutet fick vi till och med börja trava med dig och jag kom ihåg den sista gången jag red dig, bara ngra tio minuter varav lite trav, för du var lite halt på ena fram. Vi åkte på återbesök och de sa det vi hoppades, du var frisk. Men du var istället halt på en fram och de började leta igenom hoven på dig. De hittade en hovböld och vi skulle komma tillbaka ngra dagar senare.
Det gjorde vi, den 12/8, du trodde du skulle få tävla när vi lastade dig på morgonen. Du var så lycklig. Men vi drog till veterinären. De trodde du hade många hovbölder men det verkade lite skumt och vi röngtade dig. Det var det värsta. Mamma kom ut och sa att du hade fått fång, den fången hade nästan gått hela vägen. Vi fick köra hem, jag varhelt förkrossad hela vägen hem. Hemma fick jag ta ett sista adjö från henne, och de fick tvinga ut mig från transporten. Sedan åkte pappa och andreas med henne upp till Slöinge mot Trapalanda till de evigt gröna ängarna medan jag tittade efter transporten där världens bästa ponny nu skulle försvinna. Fast hon hade ont, hoppade hon på ren viljestyrka. Vilken ponny, vilken häst. Jag älskar dig sabena<3
-
Sista bilden
Loved u once, love u still, always have, always will
I'm forever keeping my angel close
-
Min engel
Min engel
Min engel
For evigt
For evigt
For evigt
Jag elskar
Jag elskar
Jag elskar
Kun dig
Farvel



12/8

01:02:51 2011-08-13
Publicerat i Dagens ridpass
Rascal fick vila och kommer göra det ett tag framåt nu.
-
Red i en av hagarna på Moonie. Red dressyr och försökte bara få henne mjuk och fin inför morgondagen. Lyckades ganska bra med det, red igenom dressyrprogrammet en gång också och det gick ganska bra.
Klockan halv åtta var vi på Styringes terrängbana och gick banan. Den var ganska enkel faktiskt och inte så högt tempo men det blir nog super ändå! Hade verkligen velat tävla Rascal, åååååh..
Kom in vid tolv från stallet så därför blev detta ett sent inlägg och jag måste verkligen sova nu!
Nu mår jag bättre också, mådde piss imorse med det här med Sabena men nu känns det mycket bättre. Jag måste ju gå vidare!
Godnatt busungar, ska bara lägga upp ett snabbt inlägg med dagens outfit!

Tavlor på Sabena som ger minnen ..

15:43:47 2011-08-12

Nu tänkte jag berätta lite om tavlorna som ligger här runt mig.

-


Detta var 2006 när jag hade vunnit min första tävlingen ever. Kommer fortfarande ihåg att jag glömde hälsa på prisutdelningen och jag fick ett schabrak och en sån plastsak som man gör rutor på baken med. Men jag visste inte vad det var då så jag tror jag slängde den, haha.

-


Denna bilden är tagen runt 2008 på plönninge. Vi hoppade inte särkilt högt, det var bara en lite försiktig klass i början av året har jag för mig. Letade upp resultatlistor nu och det visade sig att jag blev trea den klassen. Underbara, älskade!

-

Också kommer vi till denna bilden. Halmstad Fältrittklubb sommaren 2008, hoppar LA. Samtidigt är det DM i hoppning och jag kommer ihåg att jag ligger superbra till första dagen men andra dagen så blev det ett par rivningar men Sabena var inte van vid att tävla hårt två dagar i rad.

-

Nu är det den sista bilden jag suttit och kollat på. Den bilden med en rosett från en LA i Laholm våren 2010. Vår sista tävling, sista vinst, sista rosett och sista ärevarv. Längst ner ser ni en bit av hennes man. Jag vet att rosetten ligger på hennes mule men vill inte ändra så det får vara så. Bilden är tagen på när tavlan hänger på väggen och då har jag hängt hennes namn under och sen kommer hennes bett. Det kommer jag aldrig låta någon annan använda och det är inte ens rengjort sen hon använde det.

-

Sen har jag en bild på henne inramad i en hästsko. Under den har jag hängt hennes pass hennes tävlingslicens.

Som aldrig mer kommer till användning :(

-

Har en mer tavla men den är från DM i Halmstad 2008 och jag behöver inte visa den.

Som sagt, förlåt för alla deppinlägg men så är det.

Har suttit vid datan hela eftermiddagen nu men måste börja ta tag i allt och gå ner till stallet och fixa allt. Hade egentligen inte velat göra något idag utan bara ta det lugnt och tänka på alla minnen. Men är det tävling imon så är det det helt enkelt!


I'm forever keeping my angel close

13:44:33 2011-08-12
Är mest deppig idag så det kanske kommer lite deppiga inlägg. Vid denna tiden för exakt två år sen fick min ängel Sabena sina vingar i trapalanda. Det är helt sjukt vad jag saknar henne, det är obeskrivligt. Ingen kan förstå, absolut ingen! Även fast att ni förlorat någon ni älskar så kan ingen veta hur det känns just för mig och jag vet inte hur det känns för just er.
Som jag skrev inatt så kommer det ut en historia sen. Men orkar inte riktigt nu, sitter bara med massa tavlor på Sabena runt mig. Tittar på dom och tänker tillbaka på vad som hände just då. Att jag inte tog vara på tiden mer med henne, att jag inte tillbringade fem minuter extra med henne. Men nu är det försent helt enkelt och det enda som finns kvar är minnen.
Gör ett till inlägg snart och beskriver tavlorna och berättar mer om dom tror jag. Läs om ni vill men ni behöver inte. Ska tända ett ljus sen också och ta en tyst minut.
Ni kan göra det nu om ni vill.
Tack.

ååååh

11:21:37 2011-08-12
Publicerat i Lindas inlägg
Nu ska jag äntligen åka och köpa min efterlängtade Iphone 4.
som jag har kämpat för hela sommaren.
pappa ska bara sätta in lönen på mitt konto.
SEN JÄVLAR! :)
¨
Guuud vad jag har längtat.
haha tänk om den är slut nu..
då dör jag hihi.

2 år sen..

01:56:30 2011-08-12
Ger er hela vår historia imorgon, det lovar jag!
Orkar inte skriva mer nu ..
Säger bara att det var 2 år sen min älskade underbara Sabena hastigt togs bort från mig och det gör fortfarande fruktansvärt ont i mig att bara tänka på det.
Säger bara, älskade ponny, du var underbar!



En random outfit

21:47:50 2011-08-11
Publicerat i Outfits
What do you think?
Jag tycker det kanske är lite för mycket matchat men ändå väldigt coolt!

11/8

21:43:31 2011-08-11
Publicerat i Catharinas inlägg
Byggde hoppbana med mycket titthinder och gjorde iordning allt, sen red jag ut. Började trava och då kände jag att han var halt på vänster fram, den som han haft så mycket problem med.. Så skrittade en liten runda innan jag red hem och tog av allt igen. Det blev ingen hoppning och nu har jag avanmält honom till Styringe och så får vi väl åka till veterinären. Detta känns inte alls bra :(
Tänkte lägga ut en outfit snart som jag gjorde på den gamla bloggen. Sen ska jag nog spela något knäppt dataspel, that´s awesome :D

Tagga täääävling snart!

17:36:43 2011-08-11
Publicerat i Catharinas inlägg

Har precis lagt in en tvätt med vita ridgrejer inför Lördag. Styringe då med både Rascal och Moonie. Ska hoppa P70 med Rascal och P90 med Moonie, har inte hoppat terräng på Rasse sen Tranemotävlingen i April. Det är ju hemmaplan så det kanske kan gå ändå :) Startar dressyren runt halv tio på honom och ungefär tjugo i elva på Moonie så lite bråttom blir det nog. Rascals klass börjar starta i terrängen, alltså kl två och Moonie har sin klass ungefär halv fem. Ja, jag tror ni förstår.
Nu ska jag ner till stallet igen och rida Rascal. Ska börja med att rida ut och sen hoppa lite inför helgen.
Naae, nu måste jag gå!


tjah!

16:37:13 2011-08-11
Publicerat i Lindas inlägg
Jobbar i affären samtidigt som cattis sitteer jänte och skriver snemartin hela tiden..........anledning till det :).
Tänkte berätta lie om affären där jag jobbar!
Foderbutiken i Söndrum, ja ni hör namnet. Vi säjer foder här och även lite andra saker som hjälmar, västar, borstar. vi säljer jätte mycket andra saker också. Som en ridsportsbutik. :) Vi kan ju beställa hem en massa saker från jacson och andra återförsäljaren också.
¨
Vi säljer foder och tillbehör till Hästar,marsvin, kaniner, hundar och Katter. Vi säljer också foder till får grisar, fåglar och ja en massa andra djur.
¨
Just nu, har vi precis fixat en sponsring och priser till en tävling, Harplinges ponny och hästtävling som är denna helgen. Så om ni vinner så kan det vara från oss. :D
¨


Veckans tips!

14:22:10 2011-08-11
Publicerat i Veckans
När du ska göra ökad skritt så kan du driva på med varranat ben i varannat steg. Då brukar hästen öka farten istället för att börja trava. Det funkar jättebra för oss och det märks inte allt för mycket.
Testa gärna!

Veckans hiss & diss!

22:40:50 2011-08-10
Publicerat i Veckans

Veckans hiss går till världens bästa tofsar! Jag tror ni vet vilka jag snackar om, de där tofsarna i silikon som typ aldrig går sönder och håller ihop knopparna superbra! Jag vet två olika märken som är bäst, Picado och de andra som jag inte tror har något märke. Just nu använder jag Picado, har tidigare använt de andra. Picado är minst lika bra som de andra så det spelar ingen roll vilken man har tycker jag. Tror bara att Picado har mer annorlunda färger medan de andra är mer neutrala men jag vet faktiskt inte. Iaf, hiss till dom!
Veckans diss går till Catago bootsen. Galet snygga men kass kvalité. Förra året så köpte jag sånna i silver och de blev först upprivna lite av broddar och sen tvättade jag tydligen dom i för höga grader så de tappade färg och till sist åkte allt av så det var inget kvar. Fick nya nu iår och jag använde dom för första gången på en blöt och lerig terräng och då tappade dom all sin färg, innan tvätt! Därför går veckans diss till dessa bootsen. Samtidigt passar jag på att fråga, någon som vet en annan modell av silverboots?




10/8

21:56:47 2011-08-10
Publicerat i Dagens ridpass
Rascal fick vila.
-
Red Moonie i en av hagarna. Började med dressyr, lite mjukgörande genom sluta, öppna och allt möjligt. Red dressyrprogrammet en gång och det gick ganska bra och hon var fin.
Sen satte jag på lite benskydd och annat och min terrängklocka. Gick ner till de stora gräshagarna med backar och kullar och sånt. Så red jag en liten bana på 3 och en halv minut exakt, upp och ner för backar och plan mark. Hon tyckte det var jättekul och hon var knappt svettig sen. Vid samma tidpunkt fast förra året så kunde jag rida en hel terrängbana utan att Moonie blev svettig men iår har hon lite sämre kondis faktiskt. Får träna mycket på det sista tiden som fälttävlan är nu. Usch, fälttävlanssäsongen är snart slut! Kvar är bara Styringe och Lag-SM, eventuellt någon fälttävlan till men tror inte det ..  Usch, inte alls kul!
Snart kommer ett roligare inlägg tror jag. Och Linda har fortfarande inte bloggat! Dåligt av henne, om hon inte börjar snart så får vi väl sluta med denna bloggen med ;(
Småhäftig bild, jag såg helt konstig konstig ut bara så jag suddade över och nu slipper ni se mig!


Outfit i helgen

16:34:43 2011-08-10
Publicerat i Outfits
Här är min och hästarnas tävlingsoutfit i helgen. Vad tycks?
-
Moonie.

Rascal
-
Jaa, det blev ganska mycket. Men hoppas ni förstod, fråga annars!
En bild på mig och Moonie "in action" från Gärds-11.


Dagstorp 21/5-11

00:21:55 2011-08-10
Publicerat i Bilder & Filmer
Hade tråkigt så fixade en film från fälttävlan i Dagstorp iår. Ganska länge sen men här har vi iallafall en liten del filmad från terrängen!
Enjoy!
Nu ska jag spela sims !

Veckans!

00:16:27 2011-08-10
Publicerat i Veckans
Anmäl dig som "veckans"! Du kan vara egentligen vad som helst, kanske vill du bli veckans blogg eller veckans bild? Bilden kan vara en bild du gillar starkt eller kanske en failbild?
Kommentera detta inlägget och säg vad du vill, så har du chans att bli det denna veckan!
Kram Linda och Catharina
Haha vi var så seriösa på bilden .. Verkligen vackert!


9/8

22:28:41 2011-08-09
Publicerat i Dagens ridpass
Började rida dressyr på Rascal, red först i paddocken och sen i hagen. Tränade mycket på att ha honom rak och gå framåt och mjuk och det lyckades jag ganska bra med. På slutet så red jag dressyrprogrammet som jag lärde mig efter att ha läst igenom det en gång haha. Det gick super! Haha när vi red i hagen blev Rasse "rädd" för något, tvärvände och skenade ut från hagen. Busponny!
-
Red ut i skogen med Moonie och hon var jättepigg och tyckte det var superkul och superstark! Älskar när hon är sån! Haha när vi skrittade i skogen på ett ställe så blev hon rädd för något, tvärvände och jag ramlade av rakt i en vattenpöl .. Inte kul haha, tur att ingen såg. Eller jag hoppas ingen såg! Så nu har jag ont i ena foten så jag vrickade väl till den eller något.
Typiskt.
Nu är vi hos Annie igen och vi ska lana sims igen :D Askul ju. Men först ska jag tvinga Linda att blogga.
Lägger ut en inlägg snart igen.
Varberg -10


Over and out

18:16:17 2011-08-09
Publicerat i Catharinas inlägg
Tjotjooo.
Precis kommit hem från Annie, inte hunnit blogga idag och få se om vi hinner ikväll. Linda är väldigt seg på att uppdatera märker jag ..
Ska iallafall ut och rida nu. Dressyr på Rascal och rida ut på Moonie. Håller på och skriva ut Rasses debutantprogram vi ska rida i helgen. Det är det nya, 2011, och jag vill inte lära mig ännu ett till dressyrprogram nu.. Kommer säkert bara rida fel.
Måste gu nu!

Mon Nantano de Florys

23:48:06 2011-08-08
Publicerat i Bilder & Filmer
Denna ponnyn och sin ryttare Luce Bentejac vann årets ponny-EM i fälttävlan som gick i Polen den 26-31 Juli.
Med 32, 7 straff i dressyr (ca 78 %), helt nolla i terräng och 8 fel i hoppning stannade den på 40, 7 straff och 7 straff tillgodo till tvåan .. Helt sjukt vilken underbar ponny!
Här kommer en film på dom från en tävling innan EM. Duktiga?
-

8/8

23:36:01 2011-08-08
Publicerat i Dagens ridpass
Rascal fick vila.
-
Det regnade ute så jag red Moonie i paddocken. Hade lite bommar här och var och några hinderstöd som koner. I framridningen gjorde jag många övergångar, öppna, sluta, flytta osv så hon alltid hade något att göra. I galoppen började jag med att rida på henne lite i lätt sits innan vi började om med det riktiga dressyrarbetet så att säga. Hon var verkligen jättefin på slutet, det var länge sen hon gick så himla bra! Hoppas det kan hålla i sig till helgen också så kanske vi kan gå bra i dressyren. Ska tävla P90 på Styringe, alltså hemmaklubb. Gött!
Nu sitter vi hos Annie och vi har precis kollat film. Kommer inte ihåg vad den heter men den var iallafall ganska bra.
Snart ska vi lana sims haha :D
Pusshej!
Sprillans ny bild från idag, wohoo

♥ Amazing ♥

15:16:05 2011-08-08
Publicerat i Catharinas inlägg
Nu är jag äntligen klar med min info om mig och hästarna. Läs gärna så får ni reda på mer om oss.
Ska snart ner till stallet igen och rida båda hästarna, ska rida dressyr på båda. Tänkte rida olika övningar så dom blir lydiga och lösgjorda. Dock så har jag inte kommit på någon övning ännu .. Ge gärna tips!
Förresten, vad tycker ni om bloggen? Har det mesta klart nu, ska bara fixa länkningarna.
Ska kommentera lite bloggar nu, puss!
Cause you're amazing, just the way you are
-

Moon Struck

14:56:45 2011-08-08
Publicerat i Hästarna
Moon Struck är en connemara på 142 cm som är född 2003. Hon är undan Moon Light RC 125 och efter Uranus RC 60. Uranus har blandannat vunnit SM och NM både individuellt och i lag i fälttävlan, så Moonie har en chans att bli något stort!
Moonie föddes i Ödeshög som ligger längre upp i landet, sen vet jag att Moa Christenssen red henne ett tag när hon var runt fyra-fem år innan Sofia köpte henne ner till Halmstad. Sofia är Moonies ägare, jag lånar bara henne för att rida till henne lite och tävla med henne. Men Sofia kommer ibland och rider.
-
Jag lånade hem Moonie Augusti/September 2009 och vi tävlade vår första tävling i September. Sommaren 2010 startade vi vår första fälttävlan och vi var såklart nolla. Vi fortsatte med fälttävlan den sommaren och debuterade också LA hoppning. I september det året red vi Lag-SM tsm och det gick ganska bra, total tolfte plats för laget av tjugotre och vi blev individuellt några platser efter placering. Samma år så red vi Mountain Horse Ponny Cup, en stilhoppningstävling. I första kvalet så fick vi en rivning och då också två minuspoäng, men trots det så vann vi vår kategori och delat bästa ekipage på hela dagen! I andra kvalet fick jag tre rivningar men blev trea ändå och om jag inte hade rivit hade jag vunnit bästa ekipage igen. Gick alltså vidare till finalen i samband med inomhus-SM i hoppning i Strömsholm. Det gick inte så bra för hon stod emot sjukt mycket och vi var två ryttare ifrån att gå till den sista finalen. Tråkigt!
-
Iår har vi satsat mycket på fälttävlan men vi har också hunnit med att debutera LA+5 Där fick jag 8 fel och det var jag mycket nöjd med eftersom det trots allt var elitlaget samtidigt! Vi har också startat 1* fälttävlan men det gick inte så bra eftersom jag inte tränade tillräckligt innan.
-
Nästa år satsar vi på att rida mer 1* med bra resultat (ev NM), starta MSV B hoppning och kanske någon dressyr. Längre fram i tiden ska jag försöka starta 2* och då också SM :)
-
Monnie är oftast arbetsvillig, lättlärd, glad, söt och snäll. Hon är modig och har nästan aldrig stannat i hoppningen, och några gånger i terrängen. Dock så är hon bråkig på marken, speciellt på tävling för då kan hon mest bara stå och stegra. Hon är snäll i ridningen och jag har lärt henne stegra både från marken och på ryggen. Nu ska ni få se bilder!
Lag-SM fälttävlan 2010 ^
Det var några bilder, har väldigt många till att visa!

Linda Carlsson!

13:04:46 2011-08-08
Publicerat i Om oss
Hej!
Jag heter Linda Anne Carlsson och är syster med den andra tönten!  Jag är 17 år och går på Plönningegymnasiet. Ska igentligen börja tvåan men har nyss bytt linje så börjar om i ettan.
Bortsett ifrån Catharina så har jag det väldigt svårt i skolan och får verkligen kämpa hårt för mina betyg.
¨
Jag har iaf en ponny som heter Tikki som ni får reda på lite mer sen haha. Och jag fick min första ponny när jag var ungefär 6 eller 7 år.
¨
på fritiden är jag med hästarna, är med kompisar, shoppar och en maassa andra roliga saker. Försöker gör mer än bara en sak så att allt blir roligare och det blir med spännande allt :)
¨
Jag har tävlat som högst lätt:A på ponny fast 1* fälttävlan. Har varit med i Eliten i hoppning och lag-sm i fälttävlan-.
Såå det va lite om mig.
¨
Undrar ni något om mig --> kommentera ELLER skicka ett mail till [email protected]


Oh what a Rascal

03:30:27 2011-08-08
Publicerat i Hästarna
Oh what a Rascal är en korsningsponny född 2003 i Tyskland. Han är 139 cm och har okända föräldrar. Han kom till Sverige som fyra åring och då vrickade han en hov så han stod still tills han var nästan sex. Då red en tjej igång honom och när jag köpte honom 1 Maj -09 var han därför mest grundriden och bara hoppad en clear round.
Första sommaren kastade han av mg sjukt mycket, när jag haft honom knappt en månad skenade han i skogen, hoppade rakt på ett mindre träd och jag ramlade av på ett annat träd haha. Sen skenade han ut på gatan och kunde lika gärna bli påkörd. Men det blev han inte! Han lärde sig hur han skulle kasta av mig och han lyckas ibland. Kastade av mig en gång på en clear round samma dag som jag avlivade min b-ponny, en annan gång kastade han av mig på en lyktstolpe .. Smart ponny!
-
Slutet av sommaren -09 blev han skadad, två dagar efter att b-ponnyn avlivades. Han var halt på en tävling och det visade sig vara inflammationer i många leder på benen. Dock så tror vi att allt kom från en inflammation i hovleden och den gjorde så han översträngde de andra ställerna. Ett halvår senare var han fit for fight igen och vi fortsatte tävla hoppning. Han var inte jätte enkel, svårsvängd, stark och därför riktigt duktig på att springa åt sidan. Jag var glad när jag genomförde en LD på 16 fel, detta var för cirka ett och ett halvt år sen. Nu har han blivit bättre men eftersom han missade mycket av sin ridning när han var yngre så är han lite efter i utbildningen så han är lite som en sexåring fortfarande.
-
Nu så har vi genomfört några LB dock så blir det inte så många tävlingar för honom men vi ska försöka tävla mer. Vi har också hoppat P70 fälttävlan där vi ledde efter dressyr och hoppning men vägrat ut oss på vattnet i terrängen, hehe. Han hatar vatten, vattenmattor, grindar, murar osv. När man rider hemma måste han vara rädd för något varje gång man rider och det kan vara vad som! Han är väldigt charmig och hatar när man är sur på honom, då blir han rädd, stegrar och sticker iväg. Han är också bakskygg, lyssnar bra och snäll på marken.
Haha, det blev ganska mycket info men jag tror ni har fått lite bättre uppfattning om honom nu. Måste bara säga att han är min bästa kompis, min andra hälft och jag älskar honom!!
-
135cm :)



Catharina

03:20:24 2011-08-08
Publicerat i Om oss
Hallåååå!
Jag heter Catharina Marie Carlsson och jag är född 12 Juni 1996. Ska alltså börja nian på Hallägra som just nu består av massa baracker.. Jag är oftast glad när jag är med folk iallafall men blyg och jag kan ibland börja stamma när någon pratar med mig, haha. Jag har ganska lätt för mig i skolan och har ganska bra kondis fast jag tränar inte ett dugg. Lite konstigt faktiskt.
-
Jaja, jag är född och uppväxt med hästar här i Halmstad. Jag började på ridskola när jag var runt fyra år och började samtidigt rida vår shettis Balder som vi fortfarande äger. Fick första ponnyn när jag var runt 7år och sen har jag haft några ponnysar efter det. Men jag tänker inte berätta om det nu, det kan ni höra en annan gång :)
-
I framtiden ska jag kanske bli veterinär men jag tycker bara att det kommer ta så lång tid att utbilda mig till. Men jag har ingen aning om vad jag ska bli annars! Jag ska iallafall på något sett vara delaktig med hästar, kanske ha ett shettisstuteri eller något sånt knasigt gulligt!
-
Jag har som högst tävlat msv b hoppning och enstjärnig fälttävlan med mina ponnysar under tiden. Har inte ridit något individuellt SM men lag-SM fälttävlan red jag 2010 och vårt lag blev 12 av 23 lag. Sen var jag också med i Eliten i hoppning 2009 och 2011 och ridit massa lag i div 1 och 2.
-
Slänger in en bild också, hatar att vara med på kort men får väl visa en bild iallafall.

Nystart med ny blogg!

16:11:25 2011-08-07
Publicerat i Allmänt
Nu är det dags att börja om på nytt med en ny blogg! Lite tråkigt att lämna den andra, med 430 inlägg, över 15 sidor med kommentarer varje månad efter att ha haft den i tre månader. Men som sagt, nu har vi denna att satsa på!
Vi kommer börja blogga på riktigt om någon dag men just nu håller jag mest på att koda den osv.
Vi ses snart!
Kram Linda och Catharina